Wie ben ik…

Hoi, mijn naam is Sophie en ik fotografeer het leven. Het nieuwe leven dat groeit in je buik, maar ook het afscheid nemen. Want dat hoort ook bij het leven, hoe moeilijk het ook is. Met mijn fotografie wil ik jou een herinnering geven van het leven, voor het leven. Mijn liefde voor fotografie ontstond toen ik in juli 2019 mijn eerste camera kreeg. Vanaf dat moment wist ik: hier wil ik van leven! Leven van het maken van herinneringen voor anderen. De dankbaarheid en liefde die ik zie wanneer mensen hun foto’s krijgen, is voor mij onbetaalbaar en precies de reden waarom ik fotografeer.

Voordat ik ging fotograferen werkte ik als kok in de horeca. Dit vond ik ook megaleuk om te doen, maar toen ik Jordy leerde kennen en we kinderen kregen, was dit moeilijker te combineren. Zo ontstond er meer ruimte om mijn liefde voor fotografie verder te ontdekken. Ik merkte al gauw dat ik het heel mooi vond om het leven vast te leggen en dan met name nieuw leven. Want nieuw leven is er op zo veel verschillende manieren. De zwangerschap als begin van jullie nieuwe leven als ouders, de geboorte van jullie baby en zijn of haar nieuwe leven.
Tijdens mijn eerste bevalling koos ik ervoor om geen geboortereportage te laten maken, omdat ik met heel veel andere dingen bezig was en niet echt de meerwaarde zag. Maar daar ben ik op teruggekomen, want achteraf had ik graag mooie beelden gehad van hoe de bevalling is geweest; zelf kreeg ik het niet helemaal mee. Daarom wil ik zo graag anderen de kans geven om de geboorte en ander nieuw leven te laten vastleggen. Voor later, om op terug te kunnen kijken en deze gebeurtenis opnieuw te kunnen ervaren.

Foto’s gemaakt door : Kirsten Mulder Fotografie

Weetjes over mij…

  • Ik ben moeder van Nathan (3 jaar), Romee (1 jaar) en zwanger van de derde. Samen met mijn partner hebben we een fijn huis in de Betuwe.
  • Naast baby’s houd ik onwijs veel van honden. Daarom hebben wij ook twee Mechelse herders, Livv & Tico.
  • Ik droom ooit nog van een tweeling.
  • Ik ben opgeleid tot coach bij het verlies van een baby.

En wie ben jij?

Ik leer jou ook graag wat beter kennen. Neem vrijblijvend contact met me op om even kennis te maken.